Archive for the ‘Review’ Category

h1

The Awesome Size of The Internet

November 28, 2010

Read the rest of this entry ?

Advertisements
h1

FaceBook Facts and Figures

November 13, 2010

Read the rest of this entry ?

h1

The Business Behind FaceBook

November 12, 2010

Read the rest of this entry ?

h1

Reka, Hantar dan Menang di RekaTee

November 4, 2010

Konsep RekaTee.com sangat mudah – reka design, hantar design dan rekaan yang mendapat undian tertinggi akan dikira sebagai pemenang.. Dalam masa yang sama, design itu juga akan dibuka untuk jualan.. Jarang sekali aku jumpa konsep seperti ini di Malaysia.. Walaupun di luar negara aku tengok sudah banyak yang membina konsep sebegini..

Buat masa sekarang, jualan belum lagi dibuka kerana weblog ini baru dilancarkan pada bulan september tahun ini.. Untuk persembahan weblog boleh aku kategorikan ringkas dan kemas.. Setakat ini sambutan yang diterima agak menggalakkan dan design yang dihantar juga boleh tahan hebatnya..

Secara jujurnya aku menyukai konsep ini 100% kerana aku sendiri adalah penggila tee custom sebegini.. =P

Jom sama-sama reka dan vote!

Laman WebBlogFacebookTwitter

h1

The 15th – Zero Negativity Day

October 27, 2010

Normal bagi manusia biasa ada perasaan marah, benci, sakit hati, bengang dan seberadik dengannya.. Bagaimana mengawal pemikiran yang negatif ini dengan baik? Kena jumpa kaunselor? Jumpa pakar sakit jiwa? Jangan bazirkan duit anda.. Kita boleh memulakannya dengan facebook..

“Apa? Kau gila?!”

Rileks.. Jangan marah-marah, baru je cakap tadi kan.. Facebook – laman sosial yang menjadi ikutan semua.. Jangan kata orang muda, mak bapak pun boleh join sekali.. Jangan terkejut jika ada atuk-atuk pun turut serta..

Jadi bila sudah ada ‘laman’ sendiri mestilah nak dijaga cantik kan? Tak mahu dikotori dengan sebarang sampah-sampah yang menyakitkan mata.. Apa yang aku maksudkan dengan sampah ini? Kata-kata cacian atau makian itulah boleh dianggap sampah di laman facebook anda.. Jadi sebagai permulaannya, hiasi laman facebook anda dengan bungaan dan hiasan seperti kata perangsang, kata nasihat ataupun pusisi cinta mungkin?

Dan langkah seterusnya anda boleh turut serta dalam komuniti ini yang memilih setiap 15 haribulan sebagai hari menahan kemarahan, hari untuk kita membuang segala sifat positif dan hari untuk memotivasikan diri.. Jadikan ini sebagai platform untuk mendidik diri anda menjauhi sifat negatif dalam diri yang mana akan turut merosak pemikiran yang positif..

“Kenapa perlu 15hb jer? hari lain boleh marah2?”

Seperti yang dikatakan tadi, ini adalah langkah awal untuk membuang sifat positif yang akan merosakkan pemikiran kita.. Jadikan satu hari ini untuk menerapkan nilai positif seyakin boleh! Hari ini untuk esok, esok untuk lusa dan lusa untuk selamanya! Dan tiada lagi sifat positif yang akan mengganggu segala urusan harian kita..

Cabar diri anda untuk menghapuskan nilai negatif dalam satu hari!

Laman Facebook
The 15th – Zero Negativity Day ]