h1

Pembersihan Keyword Lucah di menteil.net

November 5, 2010

Seperti yang diberitahu sebelum nie, aku sedang berusaha keras menghapuskan sebarang keyword lucah yang masuk ke dalam blog ini.. Ini dilakukan kerana 5 daripada top 10 keyword yang masuk ke dalam menteil.net adalah keyword lucah! Disebabkan hati tak senang, proses pembersihan terus dilakukan dengan membuang kata-kata kunci yang berkait dengan lucah..

Walaupun tak berjaya untuk menghapuskan 100%, tetapi usaha aku membuahkan hasil bila tiada lagi hasil carian lucah yang singgah ke dalam menteil.net.. Statistik terkini juga menunjukkan bukti bila aku kehilangan anggaran sebanyak 20% visitor.. Walaupun ianya agak menyedihkan, tetapi hatiku senang dengan perubahan ini..

Sekadar memberitahu, kata kunci yang ada menteil.net 80% daripadanya dihasilkan oleh satu plugin.. Sebagai contoh seorang visitor mencari kata kunci ‘contoh blog’ dan google menunjukkan menteil.net sebagai salah satu hasil carian.. Bila visitor click dan masuk ke dalam blog, plugin dengan sendirinya akan mencipta satu tag di dalam entry yang dipilih oleh enjin carian.. Ia juga boleh terjadi bila visitor itu mencari di dalam menteil.net sendiri.. Er.. Macam pening lah!

Sebenarnya ada baik buruk penggunaan keyword sebegini.. Tetapi aku lebih suka menghapuskannya.. Ada juga blogger bertanyakan macam mana pula jika ia dikaitkan dengan pendapatan.. lucah + trafik = duit.. Nanti lah aku bincangkan.. Hehe..

Advertisements

6 comments

  1. tak boleh blah sungguh keyword2 di atas =.=”


    • haha.. itu lah hasil carian yang orang gila seks selalu pakai.. kadang2 memang pelik.. rasa nak gelak pon ada.. seks dengan kambing lah.. tak ke bongok tu.. hahaha..


  2. punyalah keyword lucah tu. huhu… nasib baik blog saya tak de dkaitkan dengan wording tu.. haishh…


    • blog nie tiap2 hari ada.. itu yang terasa serba salah tu.. haha..


  3. hehe..sex kambing…yerk


    • seks itik pon ada.. haha.. cit! kang blog nie pulak yang panas.. adeh!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: