h1

Reka, Hantar dan Menang di RekaTee

November 4, 2010

Konsep RekaTee.com sangat mudah – reka design, hantar design dan rekaan yang mendapat undian tertinggi akan dikira sebagai pemenang.. Dalam masa yang sama, design itu juga akan dibuka untuk jualan.. Jarang sekali aku jumpa konsep seperti ini di Malaysia.. Walaupun di luar negara aku tengok sudah banyak yang membina konsep sebegini..

Buat masa sekarang, jualan belum lagi dibuka kerana weblog ini baru dilancarkan pada bulan september tahun ini.. Untuk persembahan weblog boleh aku kategorikan ringkas dan kemas.. Setakat ini sambutan yang diterima agak menggalakkan dan design yang dihantar juga boleh tahan hebatnya..

Secara jujurnya aku menyukai konsep ini 100% kerana aku sendiri adalah penggila tee custom sebegini.. =P

Jom sama-sama reka dan vote!

Laman WebBlogFacebookTwitter

8 comments

  1. kawan aku ramai la masuk benda ni…


    • ok lah tu.. boleh join sekali..


  2. Wow thanks Menteil for this.🙂

    Just sikit correction, undian yang tinggi hanya salah satu faktor designs dipilih. Kami perlu consider faktor yang lain sama ada design itu nampak lawa kat t-shirt, marketability dan sebagainya.

    Sikit esklusif juga untuk blog anda: First batch of designs (11 in total) telah terpilih dan dalam proses percetakan, harap2 semua kami boleh lancarkan pada akhir bulan ini.🙂

    Kami happy sebab Menteil suka konsep ini, lagi happy kalau Menteil dan readers2 sekalian boleh submit designs anda, vote dan comment atas designs yang sedia ada. Kami di RekaTee memang perlu sokongan anda semua. Thanks!


    • ouh.. thanks..

      dah ada 11, mesti seronok nak memilih nanti.. =P

      design saya belum layak kot nak bersaing dengan yang ada.. hehe.. tapi ramai lagi di sini yang berbakat.. mesti ada nanti..


  3. I pnah join site mcm ni😦 design i da diamik..konon shortlisted ar..den siap posted on their website..tatau da print x..org lain punye pun ada..now i x dpt apa..n site dorg pn da ilang..mcm mna nk tau benda cm ni genuine tak?skali da kna cm susah nk caya lg huhu


    • really? 1st time dengar macam nie..

      erm.. aez boleh tanya si tuan punya website di atas.. mungkin dapat membantu..

      lagi satu, mengikut tuan punya website (rujuk komen diatas), mereka sudah memilih 11 design untuk diprint.. ini menunjukkan mereka betul2 serius dalam membina website ini..

      dan kita juga boleh tunggu feedback dari user mereka di sana..

      tak salah cik aez menghantar design di web ini.. mana tau terpilih.. dan mana tau saya salah seorang yang akan membelinya.. =P


      • haha alright..then we’ll see the first batch of rekatee🙂 if its ok manatau i can submit dlu2 nye design..walaupun x sehebat yg da ada kat rekatee hehe🙂

        all the best to rekatee and gudjob reviewing menteil😛


    • @aez bukan senang nak build site macam RekaTee ni dan sia2 kalau kami hilang itu saja bersama dengan 2000+ fb fans😛

      Kami memang genuine dan harap2 RekaTee menjadi komuniti dan platform untuk artis tempatan berkomunikasi, mempersembahkan dan memperserlahkan karya mereka.

      Tapi tak guna kami cakap saja😛 boleh singgah dan join fb kami di http://www.facebook.com/RekaTee untuk mengikuti perkembangan khususnya pada bulan ni ada pemenang2 yang akan diumumkan.

      Anyway thanks for your comment, and thanks to @menteil too sebab tolong clarify.😉



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: