Archive for March, 2009

h1

menteil.net Menyokong Earth Hour

March 27, 2009

earth-hour2

menteil.net menyokong sepenuhnya earth hour.. Korang bila lagi? Bagi pengguna wordpress self host, boleh dapatkan plugin di sini.. Tak susah pon.. Install dan Actice jer.. Mari selamatkan bumi.. Bukan luak pon tutup blog sejam.. Takut tak dapat income bila tutup blog? Tak guna duit yang dapat tu kalau bumi takde lagi.. Hehe..

Advertisements
h1

Siapa Yang Ingin Melancong Ke Thailang Berhati-hatilah

March 27, 2009

aku dapat nie dari email..
rasa tertarik untuk dikongsi, aku letak je la sini…

Kepada kita yang suka melancong ke luar negara ………… … satu peringatan.

I would like to relate to you all an incidence… ……… …… quite recent, i.e. about two weeks ago……… …

After my daughter’s wedding in early February, I had gone to Shanghai (saja nak enjoy lepas penat menguruskan perkahwinan) and my cousin went to Bangkok with his wife and brother in-law. Dia orang ni pun penat juga menolong buat hantaran dsb.

Nak dijadikan cerita, waktu nak pulang ke KL menaiki Air Asia, my cousin dan isterinya berbelanja di Duty Free Shop di airport. Mereka membeli chocolates untuk cucu-cucu dan rokok untuk dirinya sendiri. Mereka telah diberitahu bahawa pembelian chocolate mereka ada free gifts berupa chocolate juga. Semuanya ini mereka letak di counter bayaran. Read the rest of this entry ?

h1

WordPress InstallĀ Manual

March 19, 2009

Assalamualaikum.. Kali nie aku nak tunjukkan proses pembinaan blog nie.. Tutorial Pemasangan WordPress secara manual ini aku lakukan untuk nota aku sendiri… Tiada niat aku untuk mengajar orang lain sebab aku sendiri masih lagi dalam proses belajar.. Aku yang selalu lupa nie sering mempraktikkan cara untuk mengingatinya semula.. Dan ini lah salah satu caranya.. Read the rest of this entry ?