Archive for November, 2008

h1

Image Hosting Installation 2

November 30, 2008

Mengenai Image Hosting lagi.. Kali nie aku menggunakan script yang lain pulak.. Mula² download script dulu.. Seterusnya buat seperti langkah seperti pemasangan sebelum nie.. Read the rest of this entry ?

Advertisements
h1

Image Hosting Installation

November 30, 2008

Aku selalu upload image menggunakan photobucket.. Tapi kadang² photobucket sangat lembab.. Kalau aku nak upload menggunakan panel admin nie pun kadang² lembab.. Untuk elak perkara nie berlanjutan.. Aku pon mencari script image hosting untuk aku upload dan gunakan sendiri.. Read the rest of this entry ?

h1

Backup Blog

November 29, 2008

Aku selalu mengalami masalah hosting.. Silapnya aku bila tak membuat backup.. Sebagai pengajaran supaya tak menjadi seperti blog ntahla.net yang kehangusan database, aku nakbuat nota untuk aku supaya sentiasa berjaga².. Jangan terlalu mengharap kepada pihak hosting.. Read the rest of this entry ?

h1

Penulis Jemputan

November 29, 2008
ntahla.net

ntahla.net

ntahla.net sudah dilancarkan secara rasminya.. pergi kesana kalau berminat menjadi penulis jemputan.. hehe…

http://ntahla.net

h1

Sidebar @ Widget Dan Fungsinya

November 28, 2008

Aku yakin setiap blog pasti nak sidebar @ widget nie.. Ada jugak yang tanak letak.. Semak katanya.. Biarlah.. Kat sinie aku nak gtau tentang kegunaan sidebar nie.. Selalunya inilah yang aku utamakan untuk sidebar blog² aku.. Read the rest of this entry ?