Posts Tagged ‘plugin’

h1

Akismet Dalam Kenangan

December 1, 2010

Sejak menggunakan plugin baru (Growmap Anti Spambot Plugin) yang dapat menewaskan spammer 100% akismet semakin dilupakan. Jadi sebelum menghapuskan Akismet dari senarai plugin yang aku gunakan, aku mahu letakkan statistik (yang kebanyakannya aku langsung tak paham) untuk mengenangkan jasanya yang banyak berbakti kepada blog menteil.net (macam pelik lah penghargaan nie).. Ah.. Senang cerita, ini untuk rekod aku sendiri jer..

Read the rest of this entry ?

h1

Penggunaan Clicky

October 21, 2010

Untuk pengetahuan, aku ini seorang fanatik pada statistik.. Jadi setakat ini aku sudah gunakan 4 medium iaitu Google Analytics, CyStats, AwStats dan yang terbaru Clicky.. Ini pun setelah diperkenalkan oleh Kak Jie.. Dulu aku suka menggunakan wordpress.com stats, tapi entah kenapa aku sudah tidak boleh masuk ke dalam dashboardnya.. Sangat bengang di situ sebab sudah banyak rekod tercatit di dalamnya..

Ini antara fungsi yang ada..

Read the rest of this entry ?

h1

Bounce Rate Menteil.Net

September 3, 2010

Ini Bounce Rate terbaru blog menteil.net.. Masa mula-mula aku tengok peratusan dia yang semakim menurun buat aku risau.. Aik? Dulu elok je mencanak.. Nie turun plak terus? Tanya punya tanya kat pakcik google, rupanya peratusan yang rendah itu lah yang berkualiti.. Aih.. Bikin runsing je..

“Macam mana ye nak cerita pasal Bounce Rate nie”

Macam nie.. Peratusan dia itu lebih menunjukkan kepada masa yang digunakan pengunjung setiap kali masuk ke dalam blog nie.. Maknanya, bounce rate akan naik peratusannya kalau dia datang tengok apa yang diinginkan tiada dan terus pangkah.. Boleh ditafsirkan sebagai tidak berkualiti..Begitulah sebaliknya.. *betulkan andai aku salah.. Read the rest of this entry ?

h1

WordPress Plugin – Smiley Plugin

December 12, 2008

43535352

Sebenarnya plugin nie aku edit dari plugin orang lain untuk kegunaan sendiri jer.. Tapi dah ramai yang mintak, so aku kongsi jer la.. Banyak yang aku ubah plugin nie.. Ikut dari tutorial asal plugin banyak yang tak disertakan.. Jadi kat sini aku tunjukkan step by step.. Read the rest of this entry ?

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.